کاهش تخفیفها از سوی ایران منجر به کاهش واردات نفت چین از ایران شده و این احتمال وجود دارد که بر قیمت جهانی نفت تاثیر بگذارد و سود پالایشگاههای چینی را کاهش دهد.
معاون اجرایی رئیس جمهور با بیان اینکه تولید نفت ایران به ۳.۳ میلیون بشکه در روز رسید، گفت: از این جهت به نقطهای رسیدهایم که بازار متقاضی دارد و مانع اول را پشت سر گذاشتهایم.
بازیگران در بازارهای انرژی درحالی در آستانه سال جدید میلادی قرار گرفتهاند که چند عامل کششی در بازار، نگرانیهایی را ایجاد کرده است. در بخش عرضه، با خروج آنگولا و همچنین تمایل به خروج ونزوئلا و برخی دیگر از کشورهای نفتی از اوپک، احتمال افزایش عرضه دور از ذهن نیست.
آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد تولید روزانه نفت ایران در یازدهمین ماه سال جاری میلادی ۹۰ هزار بشکه افزایش یافته و به مرز ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است.
جدیدترین گزارش اوپک نشان میدهد تولید نفت ایران در آبان ماه به ۳ میلیون و ۱۲۸ هزار بشکه نفت در روز رسیده و ایران همچنان جایگاه سومی خود در اوپک را حفظ کرده است
تولید نفت ایران از ابتدای سال ۲۰۲۳ روندی صعودی پیوسته ای را طی کرده است. تولید نفت ایران از ابتدای این سال بیش از ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش داشته است.
مشاور امنیت انرژی جو بایدن، رئیسجمهوری امریکا، به بلومبرگ نیوز گفت که ایالات متحده تحریمهای نفتی را علیه ایران در بحبوحه درگیریهای تازه در خاورمیانه اجرا خواهد کرد.
ایران با استفاده از طیف وسیعی از تاکتیکهای فرار، موفق شده تا تحریمها را دور بزند و سطح صادرات نفت خام را حفظ کند و در این میان، بازار نفت منطقهای پیچیده خلیج فارس این تاکتیکها را تسهیل میکند.
تولید نفت خام ایران بر اساس تازهترین گزارش اوپک، در ماه اکتبر (مهرماه – آبانماه) با ۴۶ هزار بشکه افزایش به ۳ میلیون و ۱۱۵ هزار بشکه رسید و جایگاه سومین تولیدکننده نفت در این سازمان را حفظ کرد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارش جدید خود برآورد قبلی در مورد تولید نفتخام ایران را ۴۰هزار بشکه در روز افزایش داده و اعلام کرده شرکت ملی نفت ایران در سهماهه سوم ۲۰۲۳ روزانه حدود ۳میلیون بشکه نفت تولید کردهاست.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارش جدید خود برآورد قبلی در مورد تولید نفت خام ایران را ۴۰ هزار بشکه در روز افزایش داد و اعلام کرد تهران در سه ماهه سوم ۲۰۲۳ روزانه ۲ میلیون و ۹۷۰ هزار بشکه نفت تولید کرده است.
طی سه سالگذشته، تجارت محمولههای نفتی ایران به لطف کاهش فشار ایالاتمتحده و رشد تقاضای چین، بهطور پیوسته افزایش یافتهاست و اکثریت قریببهاتفاق بشکههای نفت این کشور یعنی بیش از ۹۰ درصد آن، به سمت دومین اقتصاد بزرگ جهان سرازیر میشود.
میزان صادرات نفت ایران در ماه سپتامبر نیز ۱۶۲ هزار بشکه در روز کاهش یافته بود. میزان صادرات نفت ایران در ماه آگوست (ماه پیش از سپتامبر) به شدت افزایش یافته بود.